Dit lieve TT liedje is in 1975 uitgegeven.

Coureursgedachten ten top….mooie poëtische woorden op een teder muziekje, uitgevoerd door de Cabaretgroep Pro et Contra uit Asten én….Mister TT, oftewel Jaap Timmer, deed ook nog een kleine duit in het zakje!
Dit liedje was trouwens de B-kant van “De Motorman” en dat algemenere motor-liedje, dat eigenlijk ook niks met de daadwerkelijke TT te maken heeft, kun je onderaan deze pagina nog beluisteren.

Pro et Contra uit Asten startte in 1972. Initiatiefneemster en oprichtster was Toos Manders. En hoe het nu allemaal precies is gegaan en gekomen in 1975, kunnen ze ons niet (meer) vertellen, maar Pro et Contra uit Asten brachten in 1975 wel een heus TT lied uit. Het trio waaruit Pro et Contra in 2019 nog steeds bestaat, oftewel Leo, Joop en Jan, hadden ook helemaal geen fotootjes meer van die zeventiger jaren, vandaar dat de fotootjes van een latere periode zijn. Hieronder links o.a. een screen-shot uit een video-clip van 2002.


Linker foto vlnr: Toos Manders, Joop Martens, Jan Geven, Leo van Bussel, Nell van Hout en Basil Ampts.
Rechter foto: Joop Martens, Leo van Bussel en Jan Geven.

   
“Onze” Jaap Timmer is ook nog te horen op dit lieve liedje…..links nog een foto uit 1975 zelf en rechts Jaap met z’n bijna eeuwige sigaar…

De leden van Pro et Contra in de jaren 70 waren Frans van den Boomen (zang), Koosje Hoendervangers (zang), Nell van Hout (toen: Nell Debeij en ook zang), Leo van van Bussel (zang), Joop Martens (gitaar), Basil Ampts (basgitaar en contrabas) en Rob Ampts (piano)
Een aantal van hen zijn nog te zien op de compilatie hieronder.


Oprichtster Toos Manders was ook de vrouw van de teksten en de regie!
(Hoewel bij dit liedje D. Bakker, W. Luikinga, T. Manders en J. Timmer staan vermeld)

Tegenwoordig (2019) zijn zanger Leo van Bussel en gitarist Joop Martens, mannen van het eerste uur, aangevuld met pianist Jan Geven (Jan sloot zich in 1985 aan bij Leo en Joop)! Een trio die zich voornamelijk nog bezig houden met streektaalmuziek


vlnr:  Leo, Joop en Jan

Het gezelschap verzorgde destijds onder meer optredens tijdens de zittingsavonden van de carnavalsvereniging De Klot.
De groep leverde tot 1984 jaarlijks bijdragen aan deze avonden. Daarna ontwikkelde Pro et Contra zich tot cabaretgroep die optrad in de regio maar ook daarbuiten.  Muziek werd daarbij een steeds belangrijker element.

De groep maakte destijds veel furore, was zelfs te gast bij Willem Duijs en werd geplugd door niemand minder dan Gerrit den Braber.
Het 30-jarig bestaan in 2002 werd groots gevierd en was een onvergetelijk festijn.
Toos Manders, de veelzijdige vrouw, die aan de basis stond van de cabaretgroep uit Asten,overleed in 2009 en dat was een fikse aderlating voor het gerenommeerde muziekgezelschap.

Jammergenoeg is er geen foto-materiaal meer aanwezig; mochten er nog mensen zijn die nog materiaal, info danwel foto’s van Pro et Contra uit die periode hebben, houden wij ons aanbevolen!

 
Hierboven: Rob Bron (35) probeert buitenom Barry Sheene en Giacomo Agostini voorbij te komen….

Zoals reeds aangegeven, willen we je toch de A-kant van “1 minuut voor de Start”, namelijk “De Motorman”, hier nog even laten horen.