“Vol gAs(sen) deur’t veen” kwam uit in 2015


Jaaaah…..vol gas over het tot motorcrossbaan omgetoverde TT Circuit van Assen!!


Eigenlijk niet een echt TT of MotoGP liedje….maar de song is zó mooi en geweldig, dattie d’r eigenlijk wel een beetje tussen past….dit MXGP lied van de Høksons! (Ennuh….ze gooien het hele TT circuit vol met zand….dus het liedje hoort er gewoon bij….vinden wij!)


“Vol gAS(SEN) deur ’t veen!” van de Høksons officiële soundtrack MXGP Assen en die soundtrack is op 25 juni 2015, tijdens de persconferentie, gepresenteerd! In het Nedersaksisch/Veenkoloniaals dialect was hard gewerkt aan tekst, muziek en videoclip. Dit ter ondersteuning van de Moto Cross Grand Prix die op 29 en 30 augustus 2015 op en over het TT circuit te Assen plaats ging vinden. Vergezeld van stevig gitaar-, drum- en pianogeluid dragen de Høksons met “Vol gAS(SEN) deur ’t veen!” de motorcross een warm hart toe.
In de tekst ook nog diverse verwijzingen naar andere regionale cross-circuits als Emmen, Vledderveen, Zuidwolde, Veendam en Westerbork.

 
Toch wel een vreemd gezicht….zo’n “zanderig” TT Circuit…..


Hierboven: Natuurlijk was “bedenker”  Lee van Dam d’r ook bij!

 
Hierboven links: Tony Cairoli   en rechts: Jordi Tixier.
De wereldkampioenen
Cairoli (MXGP) en Tixier (MX2) waren uiteraard ook aanwezig en de Høksons brachten hun nieuwe nummer geheel live ten gehore! Tegelijkertijd werd de bijbehorende videoclip vertoond.

 
Jeffrey Herlings was er door diverse blessures niet bij in 2015.
Maar de rechter foto hierboven, laat zien dat Jeffrey in 2018 hier op het TT Circuit, met grote overmacht de MXGP won!


De Høksons vlnr:  Jochem ScholteDirk de JongGert Huls en Frank Nieland

Citaat uit de tekst:    En plak i-j een keer tegen het bruune gold, ie stoat weer op, ’t gashandvat is ’t eerste wa-j vasthold Vol gas deur ’t veen…

 
En zo is dat…zitt’n doej thuus moar!

 
En hieronder nog even de single, getiteld “Zwarte Schoap”, afkomstig van het in oktober 2019 uitgekomen studio-album: As ’n Malle!
Beluister hem ook bij de digitale streamingboeren! Opgenomen in studio “t Atelier” te Weiteveen Productie: Niels Voskuil, Frans Vollink en Høksons Mix: Niels Voskuil en Frans Vollink Mastering: qPoint www.hoksons.nl