“We gaan hard!” kwam uit in 1999

Wang! Dang! maakte in 1999 een TT liedje “We gaan hard”! (Tekst & muziek: Wim van der Kuip & Peter Groot Kormelink).

Wang! Dang! bracht het liedje ook gelijktijdig uit in het Engels en in het Duits! En ook nog een versie waarop Maurice Bolwerk, Rob Filart, en Jarno Janssen, van het team Rizla + Honda, de zang mochten doen….ook zeer apart….scroll een stuk verder naar onderen en daar vind je de andere drie!!


De iconische Stadjer rockband Wang! Dang! gold in de jaren negentig als één van de grootste kanshebbers om door te breken! Het viertal stond ruim honderd keer per jaar op de planken en toerde in binnen- en buitenland.


Links…de nog frisse en “onschuldige” koppies in 1993  Met vlnr: Hans Bouwman, Werner Hoenders alias Papa Werny, Eddo Pol en Siep Wip.


De linker foto is uit 1997 vlnr: Mark Laurenz, Werner Hoenders (Papa Werny), Eddo Pol en Harrie Groenewold.
De rechterfoto is uit 2000

Wang! Dang! Sweet Poontang wordt opgericht in januari 1993 door Eddo Pol en Papa Werny (beide ex-Steel Against Steel). In eerste instantie met Siep Wip en Hans ‘Mongo’ Bouman (Jovink). In 1997 komen Harrie Groenewold en Mark L. Waker in de plaats van Siep en Hans.

 
Hierboven nog een paar fotootjes van die legendarische Groninger band Steel Against Steel. Deze band bestond uit Eddo Pol, Hans Bouwman, Werner Hoenders en Eric van der Heide en bestond van 1986 tot 1993. De band viel begin 1993 dus uiteen en uit de as-resten van Steel Against Steel verrees Wang! Dang!. In de begin jaren nog Wang Dang Sweet Poontang dus. En de band timmerde gelijk hard aan de weg. Met een mix van covers en eigen repertoire veroverde de band de Nederlandse podia en beleefde met name eind jaren negentig haar glorietijd.. De band stond op het punt door te breken, maar tot een platencontract kwam het niet doordat de deal financieel niet rondkwam.

 
Na het uiteenvallen van de band in 2003 raakte Mark’s carrière in een stroomversnelling. hij kreeg een baan aangeboden bij Fender en belandde vervolgens in het Top 40-circuit. Later kreeg kreeg Mark een relatie met pornoster Bobbi Eden, werd haar manager en woont nu in Los Angeles. Als klap op de vuurpijl kregen Bobbi en Mark zelfs een reallifesoap. En zo was een Stadjer opeens wereldberoemd; niet met muziek, maar toch.

   
De fotootjes hierboven zijn van 2016.
Tegenwoordig komt de groep om de twee jaar (en heel soms jaarlijks) bij elkaar om toch nog ergens een optreden te geven. Want het bloed kruipt waar het niet gaat.

 
Waar bandcollega Mark het schopte tot  het glamoureuze Los Angeles, bleef Papa Werny’s leven daar waar hij thuishoort: in Nederland. De muzikant trouwde, kreeg kinderen en woonde een tijd lang met zijn gezin in Amsterdam. Toch koos hij voor de rust en de ruimte van het noorden en woont inmiddels alweer jaren met vrouw en kinderen in Groningen! Werner Hoenders (z’n echte naam) ging muzikaal verder met z’n “Papa Werny & the Gumbo Tigers” en Werner heeft ook een bedrijfje in commerciële communicatie. Drummer Harrie Groenewold timmerde onder meer aan de weg in de begeleidingsband van zanger Erwin de Vries. Eddo Pol staat zo nu en dan nog op de planken met muzikanten uit zijn woonplaats Bedum.

Hieronder is de Engelstalige uitvoering van Wang! Dang!’s “We gaan hard”….de Engelstalige heeft als titel “Live to ride”!


Hieronder is de Duitstalige uitvoering van Wang! Dang!’s “We gaan hard”….de Duitstalige heeft als titel “Es geht los”!


Hieronder is die uitvoering van Wang! Dang!’s “We gaan hard” met medewerking van het team Rizla + Honda!
Dat team Rizla + Honda bestond uit de coureurs Maurice Bolwerk, Rob Filart
, en Jarno Janssen.


 
In november 2000 organiseerde Wang! Dang! op eigen initiatief de eerste Rock-Pop-Night in Huize Maas te Groningen. Naast tal van andere acts, speelde de band met groot succes voor eigen publiek en maakte er opnamen voor de video-clip bij het zelfgeschreven nummer “State of Attraction”….en hieronder kun je dat nog eens even bekijken en beluisteren!