“Wie gaat er mee naar de TT” zag het levenslicht in 1984!


Jammergenoeg is er van “Wie gaat er mee naar de TT” destijds geen video-clip gemaakt en er was verder ook geen beeldmateriaal meer uit die periode aanwezig. Maar na wat speurwerk vond Homan nog een aantal race-fragmenten uit 1984 van die befaamde 500 cc race op de 54e Dutch TT op het Asser Circuit en zijn die als opvullend beeldmateriaal onder het liedje gezet. Het gaat hier natuurlijk ook om de muziek!


De Rappe (Willem Homan) en De Kneup met hun motoren op het hoesje van hun single.


Na hun eerste 45 toeren plaatje “Hoe kom je d’r op en hoe kom je d’r af” en een grandioze nationale (carnavals) tournee, nam Kees Snor (hierboven in het midden) de benen en bleven Gert de Kneup en Rappe Willem als lummelig duo over én….beide heren brachten na hun TT hit ook nog een heel “raar” en uiterst dubbelzinnig 45 toeren singeltje uit, “Voor het zingen de kerk uit” met aan de B-kant “M’n kop doet zeer”! Van beide singeltjes hieronder nog even de hoesjes….

 
Maar waar het hier om gaat is natuurlijk dat TT liedje!
De A-kant van de single was getiteld: “Crazy Dutch TT” en de B-kant “Wie oh wie gaat er mee naar de TT”!

Maar nu komt het….de internationale A-kant werd achteraf gewoon niet goed genoeg bevonden; het Engels van Willem en de zangkunsten van Gerrit waren eigenlijk abominabel slecht, maar niet getreurd, zowel Gerrit als Willem vertelden vervolgens aan iedereen, dat de fabrikant van de singels per ongeluk de A- met de B-kant had verwisseld!  Hahaha….de floeperts. Toch willen we u die originele A-kant, waarop beide heren nogal wat onzinnige kreten slaken in allerlei talen, niet onthouden en kunt u onderaan deze pagina, die “gekke flop” toch nog beluisteren…


Rappe Willem Homan (Quick Billy) en z’n fameuze Fucking Bull tijdens een “mooiste motorverkiezing” tijdens de 1985 TT week!
(Homan werd “slechts” tweede….hahaha)


Willem was in 1982/1983 part-time barkeeper in het café “Kaap de Goede Hoop” van Gert de Kneup (oftewel Gert Timmermans) met vaste barkeeper Kees Snor (oftewel Kees Hoogland) en Homan begon in 1984 zelf  met een bar/café aan de Groningerstraat, “Net Iets Anders” dus!  En dat café (hierboven links nog vrij goed te zien en op de rechter foto zie je zelfs nog een gedeelte van het interieur) was inderdaad behoorlijk anders….


En geloof het of niet, maar in 1986 werd Homan’s café zelfs uitgeroepen tot “Horecabedrijf van het jaar”!
(Hierboven wordt Homan de oorkonde uitgereikt door Henk van Slooten…voorzitter van de jury)

 
Links: Bert Tinge (van De Specials) schreef en componeerde dit TT lied.
(het liedje is ook opgenomen in Bert’s Special Sound Recording Studio in Zevenhuizen)
Rechts: Kees Hoogland (Kees Snor) enige tijd voor z’n overlijden.


Af en toe trad het rappe heerschap ook nog wel eens op….hier met Lekker Fris in 1986! Daarnaast zie je heer Homan in vroegere jaren….

 
Randy Mamola (3) op kop!

En zoals beloofd, hier nog even die “afgekeurde” internationale versie: