Bobby’s brommer van Willeke Alberti kwam uit in 1962.

Bobby ’t is hier geen TT, daaraan doe je echt niet mee, met je razend snelle brommer!

Tja….en doordat we er prat op gaan, dat we alle liedjes die over de TT van Assen gaan, op deze pagina plaatsen, wordt ook dit (vrij onbekende) liedje van Willeke Alberti als bonus op deze TT liedjes site meegenomen!

   
Hierboven: Willeke als baby, als lief klein meisje en rechts als 14 jarig pubertje.

Willeke Alberti nam in 1962 samen met het orkest o.l.v. Jack Bulterman, het liedje “Bobby’s brommer” op! Willeke was nota bene nog maar 16 jaar! Het was de B-kant van het liedje “Hé, niet zoenen op ’t zebrapad” en van dat liedje plaatsen we ook nog wel even een fragment onder aan deze pagina.  Willeke Alberti (Willy Albertina Verbrugge), geboren in Amsterdam op 3 februari 1945) is één van de veelzijdigste Nederlandse zangeressen en actrices. Ze is een dochter van Willy Alberti (Carel Verbrugge) en Ria Verbrugge-Kuiper. Willeke trad ook succesvol op in musicals, TV-shows en in film en theater. Toen ze nog maar 11 jaar jong was, maakte ze haar TV debuut, in de musical “Duel om Barbara”. In 1958 nam zij haar eerste plaatje reeds op. In 1963 had zij zelfs al een eerste hit : “Spiegelbeeld”, dat plaatje was goed voor haar eerste gouden plaat!

   
Hierboven de single zelf nog even in beeld, alsmede een foto uit de tijd dat ze de single inzong.

Willeke groeit op in het naoorlogse Amsterdam. In mei 1958 maakt ze haar eerste plaatje; een duet met haar vader Willy Alberti. De eerste solo singles volgen snel: Norman, Sei Rimasta sola,  Hé, niet zoenen op ’t zebrapad en dan in 1963 kwam Spiegelbeeld uit. Ook 1964 is een topjaar; samen met onder meer Trea Dobbs wint Willeke het Knokke -Festival en op plaat gebied scoort ze met De winter was lang en Mijn dagboek; een tweede gouden plaat. Willeke’s eerste LP wordt in 1965 zelfs beloond met een Edison. Van 1964 tot 1968 brengen vader en dochter Alberti voor de AVRO TV hun befaamde Zaterdagavondshows, terwijl Willeke solo op de hitlijsten te vinden blijft met nummers als Morgen ben ik de bruid en Vanavond om kwart over zes ben ik vrij.

 
Naar aanleiding van de TV special Willeke International wordt Willeke door Willy van Hemert benaderd voor de hoofdrol in een grote nieuwe dramaserie. De Kleine Waarheid gaat in première op kerstavond 1970 en levert Willeke meteen de Televizier ring op. De kroon op haar acteerwerk is echter wel de titelrol in de speelfilm Rooie Sien, onder regie van Frans Weisz.


Nog enkele foto’s van Willeke uit de zestiger jaren. 


Hierboven links: Een EP die uitkwam in 1962…gezongen samen met haar vader Willy Alberti! De andere 2 foto’s dateren ook uit de zestiger jaren.


De familie Alberti, links in de vijftiger jaren…midden: samen met pa Willy en ma Ria in 1964, tijdens de uitreiking van haar 2e gouden plaat alweer, voor het liedje “Mijn Dagboek”…rechts: Willy laat z’n vrouw even proeven van z’n kookkunsten. Ria is geboren op 20 augustus 1921 en overleden op 7 maart 2011 en Willy is geboren op 14-10-1926  en overleden op 18-02-1985.

Hieronder nog even een stukje van de A-kant van de single….oftewel: Hé, niet zoenen op ’t zebrapad….

 

Willem van Dalen, geboren in Hooghalen en groot TT fan, maar ook ambassadeur en commissie-lid van “de Vrienden van het TT Circuit”  gaf me kortgeleden de tip om ook dit….voor ons totaal onbekende liedje….op deze site te plaatsen, omdat het ook over de TT van Assen gaat. Hij vertelde me er terloops even bij, dat het destijds zijn favoriete liedje was en dát zal dan wel weer gekomen zijn doordat Willem in 1962 behoorlijk met z’n olde brommer aan het knoeien was! Bedankt kerel!