De Heerhugowaardse  Zanger, Troubadour Loek komt in juni 2020 met “the story of Jumping Jack”!


Singer-songwriter Loek Duinmeyer van Loeksband uit Heerhugowaard heeft veertig jaar motorsporthistorie in muziek gegoten in een herinneringslied voor Jack Middelburg, één van de motorhelden uit zijn jeugd, die in 1980 de TT in Assen heeft gewonnen. Net als Wil Hartog, ‘De Witte Reus’ in de motorsport, die in 1977 de TT won kreeg Jack een bijnaam. Dat werd Jumping Jack. Vast afgeleid van de populaire song ‘Jumping Jack Flash’ van de Rolling Stones en het feit dat Jack door zijn dadendrang nogal veel risico nam en regelmatig een buiteling maakte. Jack heeft dan ook menigmaal zijn botten gebroken waardoor hij niet meer zo snel kon starten. In die tijd moest je de motor aanduwen en er opspringen met de start. Het maakte zijn populariteit hierdoor nog groter.

  
Vooral ook in Engeland op het circuit van Silverstone werd Jack legendarisch door, na weer zo’n slechte start, in een inhaalrace de ietwat arrogante Amerikaan Kenny Roberts in 1981 in de laatste ronde in de laatste bocht te verslaan. Het lag in de natuur van Jack om koste wat kost te willen winnen en was zo gewend geraakt het randje op te zoeken en er overheen te gaan. De dood of de gladiolen, dat was Jacks insteek als topsporter.” Op 1 april 1984 valt Jack Middelburg voor de laatste keer en overleed aan de gevolgen van een crash op een stratencircuit in het Groningse Tolbert. Met zijn legendarische overwinning van de TT in 1980 is het dit jaar veertig jaar geleden. Voor Loek als fan van deze motorheld uit zijn jeugd ‘Time to always remember Jack’ in ‘The Story of Jumping Jack’ een Engelstalige rocksong waar Jack trots op zou zijn. 


Hierboven zie je een paar foto’s van de Oneman Band zelf! Oftewel: Loeksband!

 
Met behulp van Robin de Ruiter…..op de foto links hierboven met gitaar…. zijn de gitaarpartijen voor “the story of Jumping Jack” bij Loek in de woonkamer opgenomen. Waarna Loek zelf met 24 tracks naar de Reelsound Studio van Harry op den Kelder in Nibbixwoud is gegaan om het professioneel tot een volwassen rocksong te laten mixen….. Rechts  nog een artistieke foto van Loek zelf.