Het Börker Trio kwam in 1980 met een echt TT liedje…

Bezetting: Aaltje Jager-Rozema (zangeres), Herman Jager (drums), Marten Löhr (accordeon en zang).
Löhr was directeur/eigenaar van het voormalige automobielbedrijf Joh. Zijl bv te Beilen en leerde zichzelf destijds accordeonspelen.


Het Börker Trio werd eind jaren 60 opgericht door Marten Löhr, Herman Jager en Bertus Wassen.
In 1976 nam Aaltje Jager de plaats in van Bertus Wassen.


Een jaar eerder in 1979, brachten ze een single uit “De Pieteröliekar”. Een regelrechte superhit; binnen enkele maanden stond het liedje in zo’n beetje alle hitparades en ook maar liefst bijna veertien weken lang op nummer 1 !
Er volgen tv-optredens in het Tros-programma ‘Op volle toeren’ en in André van Duins ‘Carnaval’s Show’. De groep trad in het hele land op tijdens carnaval, solo of met andere artiesten, zoals de groep Normaal. In 1980 verscheen het iets minder succesvolle TT liedje “De Rennen”….


Hierboven het originele single-hoesje van De Rennen.  De zijspan op de hoes van “De Rennen”, met daarop reclame van Café Bar Jaap Geerts, was van Jan Scheepstra en bakkenist Jaap Bakker; daarom hierboven rechts ook nog even een paar foto’s van beide heren; maar aan die ene foto te zien….ging het niet altijd naar wens….er werd zelfs met een helm gesmeten…


In 1980 stopte Het Börker Trio met optreden.


Hierboven links een foto van Herman en Aaltje Jager Rozema uit 2009 toen ze stopten met Kapsalon Jager in Westerbork. De rechterfoto spreekt voor zich…

Aaltje Jager-Rozema bracht later, als Aaltje oet Börk in 1981 de single “Poeiersukelao” uit, met als B-kant “De bol van naober Dieks”. In 1983 verscheen haar single “Bij oes in Drenthe” met als B-kant “Harfst”. Martin Löhr maakte in 1982 nog een lp met Geertina Löhr-van Halen en Herma Stroetinga, waarvoor hij alle nummers met de laatste schreef. Hij overleed op 9 juli 2019, op 79-jarige leeftijd.

 
Jack Middelburg won de 500 cc en een Strubben-tribune kaartje koste 30 harde guldens…


Als Martin Drenth bracht Martin Löhr in 1995 nog een grappige cd-single uit, met daarop een geinig “Siepelhachee” liedje, hieronder kun je daar nog een klein stukje van beluisteren.