Het Börker Trio kwam in 1980 met een echt TT liedje…

Bezetting: Aaltje Jager-Rozema (zangeres), Herman Jager (drums), Marten Löhr (accordeon en zang).
Löhr was directeur/eigenaar van het voormalige automobielbedrijf Joh. Zijl bv te Beilen en leerde zichzelf destijds accordeonspelen.


Het Börker Trio werd eind jaren 60 opgericht door Marten Löhr, Herman Jager en Bertus Wassen.
In 1976 nam Aaltje Jager de plaats in van Bertus Wassen.


Een jaar eerder in 1979, brachten ze een single uit “De Pieteröliekar”. Een regelrechte superhit; binnen enkele maanden stond het liedje in zo’n beetje alle hitparades en ook maar liefst bijna veertien weken lang op nummer 1 !

 
Er volgen tv-optredens in het Tros-programma ‘Op volle toeren’ en in André van Duins ‘Carnaval’s Show’. De groep trad in het hele land op tijdens carnaval, solo of met andere artiesten, zoals de groep Normaal. In 1980 verscheen het iets minder succesvolle TT liedje “De Rennen”….


Het originele single-hoesje van De Rennen.
(Hee….daar staat nog reclame op van Café Bar Jaap Geerts!)

In 1980 stopte Het Börker Trio met optreden.
Aaltje Jager-Rozema bracht als Aaltje oet Börk in 1981 de single “Poeiersukelao” uit, met als B-kant “De bol van naober Dieks”. In 1983 verscheen haar single “Bij oes in Drenthe” met als B-kant “Harfst”.
Martin Löhr maakte in 1982 nog een lp met Geertina Löhr-van Halen en Herma Stroetinga, waarvoor hij alle nummers met de laatste schreef. Hij overleed op 9 juli 2019, op 79-jarige leeftijd.

 
Als Martin Drenth bracht Martin Löhr in 1995 nog een grappige cd-single uit, met daarop een geinig “Siepelhachee” liedje, hieronder kun je daar nog een klein stukje van beluisteren.