“Den Boet” en “The Greatest Star” verschenen in 1975

Iemand maakte ons er op attent dat er destijds ook een 45 toeren single over Boet van Dulmen is uitgegeven, met daarop 2 liedjes van PVB oftewel Pieter van Boxtel (Pieter was toen een zanger en motorcross-official uit Gemert) en het orkest Midnight. Na een verwoede speurtocht vonden wij nog een bijzonder slecht filmpje met daarop de beide “krakende” liedjes. Via Tjeerd, die een zo goed als nieuw exemplaar van het singeltje net voor onze neus had weggekaapt, waren we toch nog in staat om onze eigen “krakende” versie te vervangen door een veel betere versie. We mochten de single wel even van Tjeerd lenen en vriend Ab heeft de single weer even voor ons “omgebouwd” tot een goede MP3. Op het lied “Den Boet” hebben ze het o.a. over “Het spektakel op de Drentse hei, is de grote TT van Assen” en op “The Greatest Star” wordt zelfs nog gerept over Giacomo Agostini…. Beide liedjes hebben we even achter elkaar gezet, en liedje nr. 1 is “Den Boet” en het tweede liedje is “The greatest Star”

  
Links: Boet zelf. In het midden ziet u het gouden Nederlandse trio….vlnr: Boet, Jack Middelburg en Wil Hartog.
Rechter foto: Barry Sheen, Boet van Dulmen en Steve Parrish. De naam van de dame is ons niet bekend.

   
Boet van Dulmen

 
Onze motor legende Antonius Pius Maria (Boet) van Dulmen (19 april 1948) begon zijn carrière dankzij café “Het Centrum” in Ammerzoden. Het was enkele dagen voor Pinksteren 1971 dat enkele vrienden aan de bar van het gezellige en sfeervolle café….waar Pierre en Mieke Kuipers destijds de scepter zwaaiden…onder het genot van een goed glas bier een weddenschap afsloten, die voor de motorsport in Nederland in het algemeen, maar voor Boet in het bijzonder, opzienbarende gevolgen heeft gehad. Boet van Dulmen, die over een 450 cc Honda standaardmachine beschikte en met dit “huilende monster” de rust in het meestal vredige dorp zo nu en dan wreed verstoorde, beweerde namelijk bij hoog en laag dat hij al die mannen van de Nederlandse Motorsport Bond gemakkelijk de baas kon en ze zonder pardon van zijn wiel zou rijden. Pierre Kuipers, de kastelein, zorgde voor de papieren en betaalde het inschrijfgeld en Boet nam met veel bravoure de uitdaging aan en tot zijn grote verbazing mocht hij ’s zaterdags komen trainen. De organisatoren, jury-leden en andere motorsport-experts konden hun ogen niet geloven, want deze “gelegenheids” coureur had in een veld van routiniers de snelste trainingstijden op de klokken gebracht. Doordat hij nog te weinig ervaring had, moest van Dulmen wel helemaal achteraan sluiten. Maar meteen toen de startvlag viel, flitste hij als een schicht langs al die anderen en in de eerste ronde had Boetje al zoveel voorsprong opgebouwd, dat hij door de concurrentie niet meer was te bereiken. Den Boet heeft die race toen niet gewonnen. een kapotte remkabel schakelde hem uit, doch de experts hadden een groot coureur ontdekt. Zondags daarop won hij in Tegelen met grote overmacht. Die avond was er een geweldig feest in Ammerzoden en vooral in café Het Centrum! Het schijnt zelfs zo te zijn, dat voornoemde Pierre en Mieke Kuipers de productie en kosten van deze 45 toeren single ook hebben betaald…
Het café in Ammerzoden, wat nu bekend staat als “De Straat “, heeft trouwens een rijke kroeg geschiedenis.  Al ruim 80 jaar is er op deze locatie een café gevestigd.

   
Hierboven links: jeugdfoto van den Boet, midden familiefoto van poosje terug, rechts achterop bij onze “eigen” Jaap Geerts.

  
Op zaterdag 18 januari 2020 werd onze Boet….meer dan terecht….vereerd met een eigen standbeeld….uiteraard in zijn woonplaats Ammerzoden. De voormalig 500 cc coureur,  inmiddels 71 jaar, heeft het standbeeld…met behulp van kleinzoon Boetje…..onthuld. Het mooie borstbeeld is komen te staan tegenover zorginstelling “Het Zonnelied” in Ammerzoden. De receptie vond plaats in café De Straat, dat voor de gelegenheid was ingericht met helmen, motorpakken en andere herinneringen aan de gloriejaren van ‘Den Boet’. Jammergenoeg kwam Boet van Dulmen op 16 september 2021 om het leven bij een verkeersongeval. De legendarische motorcoureur is 73 jaar geworden. 


Hierboven zie je de originele hoes van die speciale single over “Den Boet”. 

 
Hierboven nog een fotootje van de zanger P.V.B. oftewel Pieter van Boxtel…links Pieter in 1975 en rechts Pieter in 2013.

Er is over Pieter van Boxtel nog weinig te vinden op het grote web, maar we vonden nog wel een leuk liedje van hem uit 1974 over (crosser) Ad Verstegen uit Volkel, en dat liedje…waarvan hier boven nog de hoes is te zien, plaatsen we nog even onderaan deze pagina.

   
Een paar fotootjes van Opa van Dulmen (met Boetje jr)  Links 2012, midden 2017 en rechts in 2020.


Den Boet heeft het al met al nog niet zo beroerd gedaan tijdens de vele TT races die hij reed!

Meer info over dit bijna verloren liedje is welkom!!!


En hieronder nog dat andere liedje van Pieter van Boxtel….