Een mooi, lief en live gezongen liedje uit 2019 over “onze eigen” Egbert Streuer!


De Heeren Oud-Zuid deden een probeerseltje…notabene op het festival Achterhoek Spektakeltoer in Ulft. Eind juli 2019….dus zelfs na de TT !? Ze hebben dit lied ook nog maar één keer live gespeeld en gelukkig kwamen wij toevallig dit zeldzame unieke liedje over “Egbert Streuer” op het Wereld Wijde Web tegen.  Tekst van Gerard Nijenhuis op muziek van Herman Brood’s “Saturday night. Drentser kan het toch al niet. Het repertoire van de Heeren Oud-Zuid bestaat voornamelijk uit luisterliedjes met meestal geen up tempo ritmes. Bij dit “Egbert Streuer” liedje wilden de Heeren iets meer rock-elementen inbrengen.

 
Heeren Oud-Zuid vlnr: Luc Oostra (zang/gitaar), Cor Többen (electrische gitaar) en Jan Kuipers (piano/accordeon).

 
Deze 2 fotootjes vonden we gewoon heel leuk en helemaal omdat op de linkerfoto Jaap Timmer achter het stuur zit.
Op de rechterfoto zit Johan van der Kaap rechts en zie je Wil Hartog en Jack Middelburg in het zijspan van Egbert.
Van der Kaap was trouwens jarenlang hoofd technische dienst van het TT-circuit en was van 1975 tot 1980 zelfs de eerste bakkenist van zijspancoureur Egbert Streuer uit Grolloo. Van der Kaap was ernstig ziek en is in 2010 op 58 jarige leeftijd overleden. Streuer verloor vijf jaar daarvoor (2005 dus) ook al zijn andere bakkenist Bernard Schnieders aan kanker.


In 1984 werden Egbert en Bernard wereldkampioen in de zijspanklasse; dat deden ze in 1985 en 1986 trouwens nog eens over. Hierboven zie je de uitbundige zegetocht na hun wereldkampioensschap in 1984!  In 1987 wonnen ze trouwens (pas) voor de eerste keer op hun thuis-circuit Assen….

Hieronder fragmenten uit een optreden van de Heeren Oud-Zuid voor de Vrienden van de Tamboer op 23-4-2017 in De Tamboer in Hoogeveen.

Heerlijke luisterliedjes, gefilmd en gemonteerd trouwens door een oude bekende van ons, namelijk Henk Borg.