“Op de Asser baan” van Mooi Wark uit 2010

De heren van Mooi Wark traden woensdag 23 juni 2010 live op in de VIP box van RTV Drenthe. Ze hadden hun grote hit uit 2007 “In de blote kont” voor die gelegenheid even aangepast en zie daar…”Op de Asser baan”….een heus TT liedje!  En gelijktijdig natuurlijk ook een soortement ode aan onze Drentse coureur Jasper Iwema 

 
Links: Bert en William tijdens dat optreden op woensdag 23 juni 2010  Rechts: Jasper Iwema, ook in 2010.


Op zijn Aprilia RSW van het Italiaanse CBC Corse team, snelde Iwema in de slotfase van de kwalificatietraining naar een zesde tijd.
Een fantastische prestatie, waarmee de Hooghalenaar Iwema in 2010 in eerste instantie ook echt voor een verrassing zorgde. “Ik herinner het me nog goed, het was mijn mooiste TT-kwalificatie ooit, misschien zelfs wel van mijn hele carrière.” aldus een gelukkige Iwema. Uiteindelijk wordt het een race om snel te vergeten voor Jasper, zijn groep viel uit elkaar en hij reed een eenzame race, die eindigde op een dertiende plek.  In de uitloopronde kreeg hij toch nog een warm applaus van het publiek. Even had hij hen de hoop gegeven dat oude tijden zouden herleven op het TT Circuit.


Nog even op de foto met een groepje fans….maar de heren van Mooi Wark worden wel herkend denken wij!? Derde van links:  John Roffel (overleden op 31 oktober 2017) , 5e van links is Arnold Kuik. 8e en 9e….oftewel de beide heren rechts: Bert Koops en William Bossong.  Dennis Hendriks volgde John Roffel vervolgens weer op als drummer bij Mooi Wark. Dennis Hendriks werd destijds in 2009 opgevolgd door John en in 2017 had John er nog zelf voor gezorgd dat Dennis Hendriks hem vervolgens weer zou opvolgen….

Hieronder dan ook nog maar even het origineel van “In de blote kont” uit 2007

Samen met zanger Bert Koops maakte John ooit het nummer “Zie ik joe ooit nog iens weer”. Dit nummer was een ode aan de overleden moeder van Bert en de overleden vader van John. “Ter ere van onze overleden vriend John gaan we dit nummer weer uitbrengen. Het is misschien wel ons beste nummer en John verdient dit”, zegt William Bossong. Hieronder deze (emotionele) video-clip: