In 1968 ging Marie dus mee naar de TT !

Jack and his Alltimers bestonden uit Cees van Egmond (drums en de tekstschrijver van dit lied), Paolo Grobben (basgitaar, engineer), Koos Mark (piano, trompet, componist van dit lied én ook de producer) en Henk Slingerland (percussie).

Over deze Leids/Alphense formatie, onder leiding van de in Boskoop woonachtige Koos Mark (27-8-1944), is eigenlijk weinig tot geen informatie te vinden….we vonden nog iets in een oud Leidsch Dagblad. Maar daarin worden ze nogal behoorlijk afgebrand, er wordt o.a. gesproken over “amateuristisch”, gebrek aan routine, clichématige arrangementen, houterige uitvoering en van originaliteit is nauwelijks sprake. Niet best dus….en daar komt nog bij, dat het TT liedje “Met mijn Marie naar de TT” een paar jaar vóór deze erbarmelijke recensie uitkwam! We denken dan ook, dat ze daarom de destijds zeer bekende tenor Peter de Boorder hadden aangetrokken om zowel de A- als de B-kant van hun TT/Motor single te gaan zingen!? Het liedje op de B-kant….dat NIET echt specifiek over de Asser TT gaat…..namelijk “Motorhit”, kun je onderaan deze pagina nog beluisteren! (We hebben de heer Mark nog benaderd, maar de beste man had verder geen nieuws te melden)


Peter rijmde ook doodleuk door op het TT-thema: “Met mijn Marie naar de TT. Ik ben er bie. Op de Drentse hie!”

De bekende tenor werd de afgelopen eeuw vooral bekend door het Vara-radio programma “de Jonge Flierefluiters” van Wessel Dekker. De Jonge Flierefluiters was een vocaal en instrumentaal ensemble, met Peter de Boorder dus als solist. Ze hadden een vrij uitgebreid repertoire van internationale volksliedjes en goede vlotte songs. Vanaf het eerste optreden in september 1949 hebben ze door middel van radio, grammofoon en tourneé’s…..én door de goede keus en afwerking….hun populariteit weten te behouden en zelfs te vergroten. De vocalisten, acht zangeresjes en Peter de Boorder, verzorgden nauwgezet de uitspraak van de diverse talen, zodat zij b.v. op bijna correcte wijze een Fries lied konden brengen. Het instrumentale gedeelte bestond o.a. uit verschillende mandolines, een accordeon en een rhytmische begeleiding in voor die tijd moderne stijl, waardoor ook de oudere liedjes weer als nieuw klonken.


Een scan van een oude krantenfoto: Peter, hierboven 3e van links.


Hierboven foto uit 1946: De Boorder was lange tijd actief als solist bij het Groot Omroepkoor.

Verder zong Peter de Boorder ook wel onder een andere naam voor andere zendgemachtigden.
Hij schreef ook zelf liedjes, zoals ‘Hou van de Achterhoek’.


In 1989 was Peter de Boorder op 74 jarige leeftijd, maar liefst 25 jier dirigint van het Frysk Sjongkoar. De rest van het artikel is waarschijnlijk geschreven in het Fries…..

Peter de Boorder is overleden op 14 september 2000 op 85 jarige leeftijd.


Koos Mark….hierboven in het midden….was dus de “baas” van Jack and his Alltimers en hij is reeds vanaf 1972 bezig met “The Koos Mark Big Band”. En dát schijnt één van de meest veelzijdige orkesten in Nederland te zijn.


Boven enkele grappige tekeningen over 50 jaar TT….met Marie. Rechts zie je het in 1913 opgerichte Nederlandse motorblad “MOTOR”. Dat blad deed dus de samenstelling en productie van deze 45 toeren single. |Vervolgens vond de opname plaats bij Geluidstechniek Verschoor te Moordrecht.

Mensen die ons meer kunnen vertellen over Jack and his Alltimers en Peter de Boorder, alsmede andere info of foto’s , dan horen/zien wij dat héél graag!

 
 
Hierboven zie je (3e van links) de winnaar van de 500 cc race in 1968….Giacomo Agostini….én de best geklasseerde Nederlander, namelijk Theo Louwes. Theo werd 10e op z’n Norton….wel met een ronde achterstand trouwens….  Helemaal rechts zie je Giacomo Agostini en Phil Read nog even samen op de foto.

Hieronder ook nog een korte impressie van de lichtste klasse, namelijk de 50 cc race, uit 1968 waarin onze eigen Paul Lodewijkx op zijn Jamathi de verrassende winnaar werd! Hele mooie beelden van het circuit en z’n vele toeschouwers!


De B-kant van “Met mijn Marie naar de TT” was getiteld “Motorhit”, met wederom Peter de Boorder als zanger.  Geen echt TT liedje, maar we zetten hem er hier toch maar even bij….omdat het liedje zo leuk is!