Feel free! Inderdaad! Op zondag 26 juni 2022 vond de 91e editie van de Dutch TT plaats. En de inmiddels 70 jarige Willem Homan “moest” daar weer zonodig een heus TT liedje over maken; z’n 21e alweer. Hieronder rechts zie je z’n eerste TT lied, uit 1984 : De Lummels (Gert Timmermans en Homan) met het internationale “Crazy Dutch TT”. De B-kant “Wie gaat er mee naar de TT” sloeg trouwens een stuk beter aan… In de jaren daarna bracht Homan als Willem Homan, Rappe Willem, Rapstein, als helft van het duo Nooitvanheurd en als RAP, dus nog 19 TT liedjes uit!

  
“Naor de TT”, een liedje van De Thrianta’s uit 1951 was de basis voor dit nieuwe liedje. (Homan was waarschijnlijk net “gemaakt”, want hij is van februari 1952) Op dinsdag de 24e mei, heeft Homan de tekst her en der iets aangepast en ook een beetje geactualiseerd en de volgende avond trok hij Henk Zwerus met orgel en al uit z’n huis. Op naar Rutger van Halen, die in de huiskamer alvast wat opnameapparatuur had klaargezet. Een video-clip was wel heel gemakkelijk geweest, maar er was niet de beschikking over een helikopter! (?) Een foto-compilatie met ruim 160 leuke, actuele en vooral verrassende, bijzondere en soms unieke oude TT gerelateerde foto’s kom je tegen in deze, ruim 3 minuten durende, foto-compilatie-clip. Ook diverse TT winnaars komen voorbij, waaronder uiteraard veel van onze eigen Nederlandse Toppers! Al die oudere foto’s zijn afkomstig van de www.TThistorie.nl website! Op deze website staan trouwens maar liefst 1100 oude foto’s, inclusief de nodige info, over dat fraaie Drentse TT gebeuren. Een zeer fraai tijdsbeeld, waarin vooral het randgebeuren en de bijzondere gebeurtenissen van 1925 t/m 1985 aan bod komen.


Wij wensen jullie veel plezier met deze nieuwe TT hit! En mocht je graag alleen het geluid van dit liedje willen hebben, oftewel de MP3 van dit liedje, vraag het aan de Rappe via info@deRappe.com