“Op de TT” Een mooi liedje van Bezik uit 2015.

Opgenomen in de studio van Neo Music in Bovensmilde.

Bezik bestond uit John Geuzinge-Havinga (zang en alle instrumenten met snaren), Nienke Geuzinge-Havinga (zang),Tim Wolting (bass), Bert Hilberts (zang, gitaar) en Alexander Vlasveld (zang/drums/percussie)


Op 24 juni 2017 stond Bezik voor de laatste keer op het podium op het jaarlijkse TT festival te Assen.

 

John & Nienke hadden ook reeds een band, genaamd Zingga en deze geweldige countryband nam een groot gedeelte van het repertoire van Bezik over. Het geweldige liedje “Mooi daj d’r bunt” (foto hierboven rechts) gaat over een band die onderweg is van optreden naar optreden en geniet van alles wat ze daarin meemaken. Een droom van veel muzikanten om dit leven te mogen leiden. De inhoud refereert eveneens naar ieder mens die onderweg is in zijn/haar leven en mag genieten van het bestaan in het algemeen. “Mooi daj d’r bunt” was vanaf april 2019 al te beluisteren en te downloaden op diverse digitale kanalen als iTunes, Spotify enzo.  Wij zetten het liedje ook nog wel even onderaan deze pagina neer!


Zingga bestaat uit Jasper (gitaar elektrisch & akoestisch), Tim (basgitaar), Niels (drums en zang), John (zang, gitaar electrische en akoestisch) en Nienke (zang).  (Maar je had ze waarschijnlijk allemaal reeds herkend!?)

Zingga is ontstaan en opgericht in 2012 door John en Nienke. 


John & Nienke ontdekten dat ze beide dezelfde passie voor muziek en stijl hadden en zijn vervolgens samen gaan schrijven en componeren. Ze delen beide ook een voorliefde voor multivocalen, frisse tunes en verrassend gitaarspel.

Het eerste album van Zingga “Strings Attached” is in 2014 volledig door Zingga zelf opgenomen en geproduceerd in de studio van NEO MUSIC.
Naast vele eigen werken staan er ook enkele verfrissende country covers op die afwijken van het geijkte alom bekende repertoire.
In 2014 werden ze maar liefst voor 4 awards genomineerd door de Dutch CMA.
2015 was een top jaar voor de band; ze ontvingen een award van de Dutch CMA “Song of the year 2015’ voor hun zelfgeschreven “Song for Luc” en John en Nienke werden in Duitsland & Oostenrijk gewaardeerd als “beste Duo van 2015” door Fair Play Country Music…
In het najaar van 2015 kwamen ze met een live EP “Alive! That’s good”.Ook in 2016 liet Zingga van zich horen!!
In het najaar van 2016 kwamen ze met de CD “Mixed up” uit waarvan de eerste single  “That’s what I want to say” in december 2016 door de Dutch CMA werd bekroond met een “Song of the year” Award.
Naast eigen repertoire worden de set lijsten aangevuld met nummers van Crosby, Stills & Nash, The Eagles,  Brad Pailsey, Keith Urban, Allison Kraus en Miranda Lambert.Van stevige country rock tot kleine akoestische sessies, alles is mogelijk…….. 

 

 
Jazeker, de doctor kwam weer terug…en hoe…

En hier nog even dat mooie liedtie  van Zingga, oftewel “Mooi daj d’r bunt”! En zo ist mor net!