“Ride” kwam uit in 2019.

Dit liedje is niet een echt puur TT liedje, maar aangezien het gaat om “onze” Jack Middelburg en ook doordat de voorstelling alleen diverse keren is opgevoerd op het TT Circuit van Drenthe, vonden wij toch dat dit grandioze liedje er hier beslist bij hoort…


Ride is de titeltrack van de spectaculaire muziektheatervoorstelling Jumping Jack, die van 9 t/m 19 mei 2019 werd opgevoerd op het TT Circuit van Assen. Centraal in de voorstelling staat het leven van de roemruchte motorcoureur ‘Jumping Jack’ Middelburg, die in 1980 de TT won en in 1984 omkwam bij een straatrace. ‘Jumping Jack’ gaat over het leven van Jack, een van de ‘grote drie’ van de Nederlandse motorsport. In de voorstelling komen theater, motorrace en muziek samen en is geschreven door Jan Tekstra, met vocalen van Matteo van der Grijn en Julia van der Vlugt, de twee hoofdrolspelers van de voorstelling. De voorstelling werd gemaakt door BUOG (Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen). Ook zanger Lucas Hamming speelde een rol.


Hierboven de BUOG…Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen…links Kees Botman en rechts Pieter Stellingwerf.

   
“Jumping” Jack Middelburg, die in 1980 de TT won en in 1984 omkwam bij een straatrace in Tolbert….rechts een fragment van die indrukwekkende allerlaatste “rit”….

 
De regie was in handen van Frank Lammers, hierboven op de motor van Jack Middelburg, en Frank regisseert maar liefst twintig acteurs, dertig motorrijders, zestig dansers en veertig gitaristen en zegt vol trots: ‘Voor het eerst in de wereldgeschiedenis een theatervoorstelling met een motorracer in de hoofdrol.’

   
Boven en onder zie je nog enkele fragmenten van dat super spektakel.

   
Omroep Max had ook aandacht voor dit super spektakel…en hieronder kun je Matteo van der Grijn, Julia van der Vlugt én die geweldige gitaristen ook nog even goed bekijken én….beluisteren! Vriend Orion zien we hierin gelukkig ook nog een paar keer voorbij flitsen.


Hieronder links, de start van de 500 cc van die 50e Dutch TT die Jack in 1980 vervolgens op een geweldige manier won!
  


Hieronder nog even de uitslagen van Jack’s TT historie….