Burdy kwam in 2004 met het lied “Vol gas”


Het eerste couplet van dit liedjes gaat over de Dutch TT van Assen, het tweede couplet over de Grasbaanrace te Opende en het derde couplet gaat over de Motorcross in Delfzijl; die Groninger Bert Schaap (de echte naam van Burdy houdt schijnbaar gewoon van alle takken in de motorsport!?

De Groningse tekst van het eerste TT couplet: Wie goan elk joar noar de Dutch TT.  Man oh man wat vlaigen ze ons doar hard veurbie. Boet v.Dulmen, Jack Middelburg en de Witte Reus. Met Streuer en Snieders waren zai ons eerste keus. Wat gingen ze hard nee gewoonweg nait normoal. Op de Duch TT is t ain en aal keboal. Vol gas lekker scheuren op de motorfiets. Vol gas mosses kieken hoe hard dat giet. Vol gas lekker scheuren op de motorboan. Vol gas mor zain wel t snelste zel goan.


“Het Feest Beest uit het Noorden”, oftewel Burdy is geboren te Groningen op 07-02-1964 als Lebertus Lammert Schaap. Hij komt als tweeling te wereld en krijgt als roepnaam Bert. Op 13 jarige leeftijd begint hij plaatjes te draaien met zijn eigen illegale radiostation de Motormuis. Burdy begint met zingen als hij met zijn eigen piratendiscotheek Jukebox op feesten en party s als diskjockey plaatjes mag draaien. In 1992 komt zijn eerste 45 toeren single De vizzers van Zoltkamp uit. Hierna volgen nog vele hits o.a. Mit mien ogen dicht, (Blaudmooi wief) , Sayonara, Ramona Ramona, De Hypnotiseur, Zomervriendin, Daar zijn we vrienden voor, De Noorderling, Rosalita, Mijn vriend vaarwel, Fiësta Mexican, de vissers van Zoltkamp en ook dit (gedeeltelijke) TT liedje Vol gas. Door het nummer Mit mien ogen dicht krijgt Burdy landelijk bekendheid en staat hij op vele Piratenfeesten. Dit geweldige liedje “Mit mien ogen dicht” vind je helemaal beneden aan deze pagina.

 
Inmiddels heeft Burdy meer dan 150 nummers opgenomen die zijn verschenen op meer dan 25 singles, 15cd s en 5dvd s en een USB stick met 180 liedjes. Veel van deze liedjes worden overal gedraaid bij de piraten, internet en regionale stations o.a. RTV Noord, Radio Continu, Radio Nl, TV Oranje, maar ook in de kroegen en discotheken door de DJ s en op de vele Piratenfeesten en evenementen. De meeste songteksten zijn door Bert zelf geschreven en mede daardoor is ook ieder optreden uniek en elk optreden een waar feest om nooit te vergeten! Burdy maakt er met zijn eigenzinnige act altijd en overal een geweldig feest van! Eenmaal op de bühne blijkt Burdy een geboren entertainer en brengt hij zijn publiek muzikaal onder hypnose! Burdy s enthousiasme werkt zeer aanstekelijk en waar hij dan ook komt staat Burdy garant voor een geweldig feest. Die nuchtere Groninger met z’n denderend repertoire staat dus bekend als “het feestbeest oet Grunnen”!


De rasechte Groninger Burdy heeft later nog samen met de Friese zanger Tjeerd Henstra én de Drentse Martin Sterken in 2005 ook nog het liedje “Ik ben een Noorderling” opgenomen, waarin de Asser TT ook nog even heel kort in wordt genoemd.

   
Na 2 minuten en 15 seconden zo’n beetje, zingt Martin Sterken: “Eens per jaar is de TT”.  En dat was dus de reden om de video-clip van “Ik ben een Noordeling” hier toch ook  te plaatsen. Ik hoorde trouwens dat het in eerste instantie de bedoeling was, dat Jannes het Drentse couplet zou gaan zingen, maar door z’n management werd dat niet toegestaan; vandaar dat het vervolgens is ingezongen door Martin Sterken.

Hieronder, zoals beloofd, nog even dat mooie Groningse liedje van Burdy namelijk “Met mien ogen dicht”