In 1998 verscheen dit apart doch leuk “Eppe noar de TT” liedje.

De zanger van Eppe de Snoeverd was Aart Keizer en de 2 overige leden van dat illustere trio waren Willem Wardenier en Jaante Kuper.


“Eppe noar de TT” stond op de CD “Mooi en Lillijk”.

“Saemen mit zien ega Jaante Kuper achterop de Solex en zien kammeroad Willem Wardenier op de Berini, trokken ze joarlijks vanuut Steenwiek muzikaal noar het TT-circuit in Assen.”  Op veuler verzeuk hef dit drietal dizze barre tocht en nog een hele bulte aandere toestaanden digitael vast’elegd bij studio Z.Oe.D.H.O.’t.D (Zet Oen Drentse Heideskoapen op ’t Dröge) om daarmee de Overiesselse Kop en omstreken nog ies weer wat noadrokkelijker op de muzikaele laandkoarte te zetten. (aldus de tekst op hun CD)


Links: Willem, Jaante en Eppe bij de hunebed’n.   Midden: De foto die werd gebruikt voor het CD hoesje.   Rechts:  Eppe hef probleem’m met ziene Solex.


Hierboven De Bek-vocals van Eppe de Snoeverd: De Rododendrons
(Jaante was mit naeme wit-hete over het feit dat ze niet was ‘eroadpleegd over het mit doen van de Rododendrons als bek-vocals en doarop hef ze zowel Willem Wardeniers as Eppe de Snoevert uut’emoeukt veur alles wat mooi en lillijk was….)

Aart Keizer trouwens, was actief betrokken bij het toneel, de muziek en het cabaret  in Meppel en Steenwijk. Met Gerard Rutger Buisman, Hans Bogers en anderen vormde hij rond 1986 de cabaret-muziekgroep “Fragment”, die optrad met luisterliedjes in het Steenwijks en Nederlands. Onder de naam Eppe de Snoeverd  was hij lid van de cabaretgroep Fragment en onder die naam werd in 2000 ook de CD “Mooi en lillijk” uitgebracht. En op die CD is dus ook dit TT lied “Eppe noar de TT” te vinden.

Op een melodie van Paul McCartney’s Engelse wals “Mull of Kintyre”, schreef Keizer ook de tekst van het ‘volkslied’ ‘Steenwieker Toorn‘ en het leuke is wel dat stukken tekst van dat lied zijn te zien in de nieuwe gootlijn op de Markt.


Het mooie Steenwijker volksliedje is ook opgenomen op de cd “Mooi en Lillijk” en geheel onderaan kunt u het liedje, gezongen door de inmiddels overleden Gerard Buisman (1-8-2011), nog even zien en beluisteren. 


Aart Keizer is van 24 november 1948 en nog steeds een behoorlijk creatief mannetje….denken wij….

 
Hieronder o.a. ook zo’n pakje vloei dat Rizla+ in 1998 uitgaf ter gelegenheid van hun sponsoring van de Dutch TT…

   
En hier nog even dat mooie “volkslied” van Steenwiek:

Onze hartelijke dank voor de foto’s en de CD gaat uit naar Sietze Veenstra uut Appelscha!