“Rock on TT” verscheen in 2004

Dit geweldige leuke liedje van de band No Name  kwam in eerste instantie….in 1994….uit als “Ik wil rieden in een rooie Rolls-Royce”, doch Bertus ten Caat herschreef het liedje in 2004 tot “Rock on TT” en zodoende werd het refrein: “Ik wil rieden op de Asser TT, Ik wil racen op de Dutch TT.”


No Name tijdens een TT optreden…..vlnr:    Rechterfoto vlnr: (onzichtbaar op toetsen) Bert Snijder, zangeres Esther ten Caat, bassist Jos Mensen, gitarist/zanger Fake ten Caat, zangeres Tamara ten Caat, drummer/zanger Bertus ten caat en gitarist René Bremer.

Hieronder nog zo’n mooi fotootje van dat TT optreden.


Vlnr: Jos Mensen, Fake ten Caat en Bertus ten Caat

 
Links: Alweer heel lang gelee!       Midden: Die “olde” Beddus kan dat nog wel!     Rechts: Bertus in 2019

De band werd als beatbandje Reaction in 1967 in Hollandscheveld opgericht door André Damming en Bertus ten Caat. Door medewerking aan een hoorspel van de NCRV volgden er optredens in radioprogramma’s van veel Nederlandse omroepen. In 1991 speelde No Name in Aberdeen (Schotland) tijdens de Dutch-night. In 1998 won de groep, inmiddels versterkt door de zangeressen Esther en Tamara ten Caat, de landelijke Abba-look-a-like-contest van Radio 2 met het nummer Waterloo. Begin 2002 werd in Emmen tijdens de sixties-night een live cd opgenomen. In 2005 werd een reünie gehouden.

Behalve dat No Name een veelgevraagde band was op bruiloften en partijen, tent/dorpsfeesten en festivals….ook een aantal keren in de TT-week….zat een deel van de band ook regelmatig in de eigen studio te knutselen aan eigen liedjes. Dat waren nogal eens liedjes met ietwat cabareteske teksten. Over Kaal worden bijvoorbeeld. Of over ONZIN! Of een parodie op “de Grote Stille Heide” : “Op de grote stille heide, lup nog steeds een herder rond: Met reclame op zien jasse, hij hef zulfs sponsors veur zien hond…”

 
In 2014 stopte de band er definitief mee. Het was mooi en genoeg geweest! Na 45 jaar kon “Beddus” na een drukke werkweek op de….waarschijnlijk door hem zelf opnieuw gestoffeerde….luie stoel neerploffen en er daadwerkelijk lekker op blijven zitten. Dat scheen hem eerst prima te bevallen, maar toch kroop het bloed waar het niet kruipen kon, want op 5 oktober 2019 werd het 50 jarig jubileum gevierd. Hieronder eerst nog een reportage van Serge Vinkenvleugel over het stoppen van No Name na 45 jaar en daar weer onder een compilatie van 50 jaar No Name, vervolgens ook nog een spontaan filmfragmentje van Henk Borg. (van 5-10-2019)

Hieronder de compilatie over maar liefst 50 jaar No Name.

Het is maandagavond 7 oktober 2019. "Two days after…." Nog steeds heb ik een soort van geluksgevoel na ons jubileumoptreden in de Tamboer, zaterdagavond. No Name 50 jaar… Elk optreden is een uitdaging en een soort van examen. De uitdaging is er voor de band, om er iets van te maken waar het publiek van kan genieten. En dat wil je als muzikant, zanger, zangeres ALTIJD, maar dat lukt niet altijd…. Zaterdagavond lukte het wel! We hebben als band de afgelopen weken keihard gerepeteerd en gewerkt aan het programma. Want het is niet niks als je voor bijna 500 mensen staat die best wat van je verwachten! Het lijkt misschien simpel: 2 X een uur. "Je zet wat nummers achter elkaar en dan is het toch goed?" zei iemand tegen me toen het een tijdje geleden ter sprake kwam.Die had er duidelijk NIETS van begrepen! Een optreden in een theater is niet te vergelijken met een optreden in een feesttent of op een bedrijfsfeest, een bruiloft. In het theater moet het verhaal kloppen van begin tot eind. En dat betekent dat je moet nadenken over de volgorde van nummers; er moet een zekere spanning zijn; het moet contrastrijk zijn; de aankondigingen en verhalen moeten op elkaar aansluiten, het moet redelijk gevarieerd zijn; er moet een opbouw zijn die de aandacht vasthoudt en de liedjes moeten ook nog eens zo goed mogelijk gespeeld worden… En in dit jubileumgeval hadden we ook nog eens beelden uit het 50-jarig bestaan van de band die een beetje moesten aansluiten op wat we speelden. Ik moet zeggen dat ik in de afgelopen 50 jaar maar zelden een optreden heb gedaan waarin er zoveel wederzijdse warmte was!!! Als band werden we gedragen door het publiek. Ik kreeg al kippenvel toen de zaal applaudisseerde aan het begin toen ik mijn plaatsje achter het drumstel innam! Wat een éér en een voorrecht om dat te ervaren!!! En wat een voorrecht ook, om dat met de oude gabbers van de band – Jan, Ipe, Jannes, Ruud, en vooral ook met mijn 2 dochters en zoon te mogen meemaken. Er komt een vervolg. No Name is 50 maar nog niet weg! We gaan de komende tijd werken aan de DVD van dit concert, aan nieuwe opnames van oude en nieuwe nummers, aan een theatertour, aan een biografie, aan nog veel meer, kortom: … U bent nog niet van ons af !

Geplaatst door Bertus ten Caat op Maandag 7 oktober 2019

 

En hieronder zelfs nog een muzikaal fragmentje van die drukke en vooral gezellige avond in oktober 2019…

Zaterdag samen met Leentje Borg een prachtig optreden van No Name op video vastgelegd, op een gegeven moment gaat iedereen staan en moest ik even verder filmen met een telefoon, was een prachtig concert, was genieten, bedankt No Name en techniek & licht Tamboer, dank zij jullie heb ik goede geluidsopnames en beelden kunnen maken

Geplaatst door Henk Borg op Zondag 6 oktober 2019